Stancija Kovačići, Rukavac, Matulji

Stancija Kovačići, Rukavac, Matulji

Kategorija:
Opis

Opis

U želji da Vas upozna sa izvornim, autentičnim lokalnim vrijednostima, restoran priča svoju priču. To čini arhitekturom koja kroz tradicionalni i rustični stil odražava utjecaj podneblja; to čini kroz mnoge decentne detalje koji atmosferu čine domaćom i ugodnom. Unutrašnjost restorana inspirirana je prirodnim okruženjem gdje se isprepliću prirodni materijali kamen i drvo s toplim zemljanim bojama zidova. Restoran Stancija Kovačići sastoji se od tri manje sale u kojima se može smjestiti do 70 uzvanika.
Na terasi  s oko 40 sjedećih mjesta možete se opustiti tijekom toplih ljetnih dana i ugodnih večeri uživajući u pogledu na pitoreskni krajolik maloga mjesta te u mirisima mediteranskog bilja lavande, ružmarina, bosiljka i lovora.
U našem restoranu rado ćemo za vas organizirati svečane i posebne događaje ; svadbene večere, domjenke, rođendanske proslave, razna obiteljska te poslovna druženja.

U Rukavcu pored Matulja, mjestu gdje se miješaju planinski zrak s Učke i miris mora opatijske rivijere, smjestila se “Stancija Kovačići”.

Vinko Frlan, u dvostrukoj ulozi vlasnika i glavnog kuhara, odvažio se ostvariti svoju dugogodisnju pomno planiranu zamisao – potpuno obnoviti i prenamijeniti staru obiteljsku kuću s kraja 19. stoljeća u ugostiteljski objekt koji je dobio ime po nadimku Frlanove obitelji u kući kojih se nalazila kovačija (kovačnica).

Chef Frlan od početka ugostiteljskog školovanja u Opatiji stjecao je znanje u obližnjim čuvenim kuhinjama, no za njegove kulinarske vještine presudno je osmogodišnje iskustvo u Kastavskom restoranu Kukuriku. Sudjelovao je u  stvaranju avangardne hrvatske gastroscene čiju filozofiju i danas njeguje u svojoj Stanciji: od izbora svježih lokalnih namjernica i njihove vrsne obrade, do nepretenciozna, ali elaborirana stila posluživanja.

Frlan svoju kuhinju opisuje kao mediteransku, sezonsku i kreativnu s naglaskom na tradicionalna jela Kvarnera i Istre, naravno moderno predstavljenu. Osobito je ponosan na svoju domaću tjesteninu i svježi kruh od različitih vrsta brašna s dodacima začinskog i samoniklog bilja. U ponudi su razna jela od boškarina, peke od janjetine, jela sa šparugama, koprivom, medvjeđim lukom, domaća tjestenina, njoki, ravioli…

Restoran se sastoji od 3 manje sale za sedamdesetak uzvanika s otvorenim kaminom  i pojedinačnim izlazima na terasu okruženu miomirisnim vrtovima s više od desetak vrsta mediterasnkog bilja poput lavande, ružmarina, bosiljka i maružina koje Frlan redovito rabi u slatkim i slanim jelima, a uz pomoć roditelja uzgaja i razno povrće.

Za goste željne dodatnog znanja o gastronomiji, organizira se škola primorske kuhinje te vođenje degustacije hrvatskih vina, jer vinska karta sadrži isključivo vina našeg podneblja.

Stancija nudi i pet soba za smještaj gostiju s pogledom na obližnje obronke Parka prirode Učka s mnoštvom planinarskih staza. Stancija Kovačići izvrsno je polazište za  cijeli kvarnerski kraj, blizu mora i urbanih sredina Opatije i Rijeke, a dovoljno daleko od gradske vreve, pomalo skrivena na stranputici i samozatajna poput njezinih vlasnika.

Stancija Kovačići je elegantno i autentično odredište za ljubitelje gastronomije, smješteno u savršenoj ravnoteži između planina i mora, ispod Učke i iznad Opatije. Gastronomija restorana održava utjecaj podneblja, a suvremeno pripravljena jela, mesna i riblja, ispunjena su mirisima i okusima primorja

Jelovnik se sastoji od lokalnih namirnica kao što su meso, riba, povrće, grobnički sir i skuta, istarski pršut, neizostavan miris i okus tartufa s dodatkom maslinovog ulja te začinskog bilja koje uspijeva u okućnici restorana i koje chef pomno bira prilikom kreiranja svojih jela. U restoranu Stancija Kovačići uvijek možete kušati tjesteninu koju sami pripremamo te svježe pečeni domaći kruh.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Lokacija

Istra, Rukavac

Košarica